Kangasala Triathlon

Kangasalan Vesi jälleen mukana Kangasala Triathlonissa

– tapahtuma kasvamassa valtakunnallisesti kärkikilpailuksi

Kangasala Triathlon matkalla maan suurimpien joukkoon – Kangasalan Vesi kuudetta vuotta mukana

Järjestyksessään kuudes Kangasala Triathlon järjestettiin elokuun alussa. Kilpailussa mukana oli 635 kilpailijaa. Kangasalan Vesi on ollut tapahtumassa mukana alusta saakka.

Vuonna 2015 ensimmäisen kerran järjestetty Kangasala Triathlon järjestettiin elokuun 8. ja 9. päivä. Tapahtuma pystyttiin järjestämään nyt kuudetta kertaa huolimatta koronaviruksen tuomista haasteista tapahtumille. Päivämäärä vaihtui totutusta heinäkuusta elokuuksi, mutta paikalla oli ennätysmäärä kilpailijoita.

– Kangasala Triathlon on pystynyt tuplaamaan historiansa aikana osallistujamäärän. Lajilla on ylipäänsä hyvä noste ja pystymme tarjoamaan erilaisille kilpailijoille omat kilpailuluokat. Meillä on tarjolla lasten triathlon, kunto- ja perus- sekä puolimatkan kisat. Tänä vuonna osallistujia oli 635, mutta tavoite tulevaisuudessa on 650 kilpailijaa, kertoo tapahtuman järjestäjä ja avantouinnin maailmanmestari Simo Hillo.

Kangasala Triathlonin pitkäaikaisiin tukioihin kuuluu Kangasalan Vesi, joka on ollut tapahtumassa mukana alusta saakka. Kangasalan Veden tuki kerää kiitosta tapahtuman järjestäjältä.

– Hienoa, että Kangasalan Vesi on uskonut meidän tapahtumaan alusta saakka. Vedellä on iso merkitys. Sitä pitäisi juoda 2,5-3 litraa päivässä, jotta lihaksisto saa riittävästi aineita puhdistuakseen. Siinäkin mielestä on loogista, että Kangasalan Vesi tarjosi tuhannen litran vesisäiliön urheilijoiden käyttöön kilpailupaikalle.

Kangasalan triathlon tapahtuman järjestäjä ja avantouinnin maailmanmestari Simo Hillo

Suomalaisen vesi puhtaudessa edelläkävijä

Avantouinnin hallitseva maailmanmestari ja Kangasala Triathlonin järjestäjä Simo Hillo viettää runsaasti aikaa vedessä haastatteluunkin uimasta saapuva Hillo tietää mistä puhuu, kun kertoo erilaisista kokemuksistaan kansainvälisten kisapaikkojen vedestä. Kun pyydetään vertaamaan suomalaista järvivettä mihin tahansa luonnon veteen maailmalla, pärjää suomalainen vesi vertailussa helposti.

– Erityisesti on jäänyt mieleen Puolassa Gdanskissa ollut kisapaikka, joka oli keskustan kupeessa, satama-altaassa. Kilpailu käytiin joulukuussa ja tulin kysyneeksi, että kuinka puhdasta vesi on. Vastaus oli, että vesi on kyllä puhdasta, mutta sitä ei ole syytä juoda. Suomessa Vesijärven tai yleensä järvien vesien juominen ei ole haitallista, Simo Hillo päättää.