Juhlavuoden tervehdys

Kangasalan Vesi- liikelaitoksen asiakaslehti pääkirjoitus

Laadukasta vettä Kangasalla jo 70 vuoden ajan

Kangasalan Vesi -liikelaitos on perustettu 1952, joten tänä vuonna pääsemme juhlimaan jo 70-vuotista taivalta. Historiamme sotien jälkeen Suomessa nousi vahva tahto panostaa vesihuoltoon. Hyvin ja taidolla aloitettu kehitystyö 50-luvulla on tuonut meidät nykyhetkeen, jossa vesihuoltojärjestelmämme on maailman johtavia.

Kangasalla nautitaan tutkitusti erinomaisesta pohjavedestä. Samoin jäteveden käsittely on kehittynyt isoin harppauksin vuosikymmenien aikana. Yksi konkreettinen ja merkittävä kehityshanke on 2018 aloitettu Tampereen seudun keskuspuhdistamon rakentaminen, joka valmistuu Tampereen Sulkavuoreen 2025. Uusi iso puhdistamo tulee samalla edistämään Pirkanmaan vesistöjen hyvinvointia entisestään.

Haluamme nyt ja tulevaisuudessa pystyä turvaamaan laadukkaan vesihuollon kaikille kuntalaisille. Tällä hetkellä vesihuoltomme palvelee yli 30 000 kangasalalaista yhteensä 800 km mittaisen vesi- ja viemäriverkoston avulla, jota lisäksi tukee useat vesilaitokset ja kymmenet jätevedenpumppaamot.

Meille Suomessa vesihuolto on lähes itsestäänselvyys sen arkipäiväisyydessään, ja välttämättömyydessään niin sanottuna elämän edellyttäjänä, mutta muun muassa maailman viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että infran vahingoittuessa tai sen ollessa puutteellinen, vahingot voivat olla merkittäviä, jollei katastrofaalisia.

Vaikka tänä pyöreänä juhlavuonna on syytä juhlaan, emme varsinaisesti juhli. Halusimme kuitenkin ilahduttaa esiopetuksessa olevia ja peruskoululaisia juhlateemaisella vesipullokampanjalla, korostaen vetemme puhtautta, laatua ja edullista hintaa – ja laittamalla tanssijalat vipattamaan vesidiskon muodossa.

Mukavaa juhlavuotta ja hyviä vesihetkiä kaikille kangasalalaisille.

Antti Kytövaara

toimitusjohtaja, Kangasalan Vesi -liikelaitos


 

Katso videolta millaisia vinkkejä Kangasalan Kirkkoharjun koululaiset antoivat muun muassa veden käyttöön liittyen. Videolla vilahtaa myös Nero-koira, jolle Kangasalan vesi näyttää maistuvan enemmän kuin hyvin.


Kangasalan vesi 70v

Vesilinjalla jo 70 vuotta

Kangasalan Veden historia on jo 70-vuotinen, alkaen aina vuodesta 1952. Matka on ollut vaiheikas ja verkosto kasvanut valtaisasti.


Saneerauskohde

Pikonkankaan saneeraus

Pikonkankaalla asukkaita palvelee pian entistä ehompi vesijohto ja viemäri – 50-luvulla rakennettu linja tuli ”tiensä päähän”.


Aurinkovoimala

Kohti puhtaampaa energiantuotantoa

Kangasalan Vesi -liikelaitos rakennutti aurinkovoimalan, joka valmistui vuoden vaihteessa. Voimala tuotti tänä kesänä sähköenergiaa noin 35 MWh:a.

Padotuskorkeus

Kiinteistön omistaja: Huomioi padotuskorkeus ja pidä huoli asianmukaisista venttiileistä sekä pumpuista

Kodin viemäreihin kiinnitetään usein huomiota vasta, kun ne eivät vedä, kellari tulvii tai tonttiviemäri sortuu.


Töissä vesilaitoksella

Kangasalan Vesi -liikelaitoksen uusin vahvistus

Marja Torkkel – hyvästä asiakaspalvelusta aina liittymäsopimuksiin.


Vesidisko

Täytämme 70 vuotta

Kangasalan Vesi ei järjestä erillisiä syntymäpäiväjuhlia, mutta haluaa kohottaa juhlatunnelmaa vesidiskon muodossa.

Lyhyesti


Pysy ajan tasalla vedenjakelun häiriöistä tekstiviestijärjestelmän avulla


Viemäriin kuuluvat ja kuulumattomat asiat


Yhteystiedot


Arkisto

Asiakaslehti 2022

Asiakaslehti 2021

Asiakaslehti 2020

Asiakaslehti 2019

Asiakaslehti 2018