Lentolankujan saneeraus

Lentolankujalla siirretään sekä uusitaan vesi- ja viemärijohto­runkolinjat

Kommunikointi kaiken A ja O

Vuonna 1963 perustettu Maanrakennus Ahti Virtanen Oy huolehtii Lentolankujalla käynnissä olevasta vesivuotosaneerauksesta, jossa uusinnan kohteena ovat 60–70-luvulla rakennetut viemäri- ja vesijohtorunkolinjat.

Yrittäjänä toimiva Ari Virtanen kertoo hankkeessa olevan kaksi tarkoitusta:

Uusimme nämä linjat ensinnäkin siksi, että saamme ne parempaan kuosiin pitkäksi aikaa eteenpäin. Toisaalta tässä on myös kysymys siitä, että vanhat linjat ovat joskus jostain syystä menneet tonttien läpi ja ne halutaan sieltä pois. Saamme nyt käyttää kunnan aluetta, mikä on etenkin tulevaisuudessa aina se oikea paikka vastaaville linjoille.

Uusinnalla ja nykyaikaisia tekniikoita sekä kehittyneitä materiaaleja käyttämällä, Virtanen uskoo, että linjoille saadaan jälleen noin 40–50 vuotta pitkä elinikä.

Ei hanketta ilman omia haasteita – kommunikoinnin korostuminen

Saneerattaessa lähellä asutusta ja palveluita liikenne muodostuu usein haasteeksi, kuten Lentolankujan tapauksessa.

Kun ollaan tarkasti rajatulla alueella, ahtaassa paikassa, liikenne aiheuttaa ne kaikki haasteet; erityisesti liikenne ja kauppakiinteistöt, teollisuus sekä lähialueen ihmiset.

Haasteisiin pystyy onneksi edes osittain varautumaan, ja Virtasella on tähän keinot.

Teimme infotilaisuuden, johon kutsuimme kaikki sidosryhmät. Tilaisuudessa oli mahdollisuus esittää kaikki kysymykset ja huolenaiheet, aikatauluaiheet ja muut etukäteen, ennen kuin olimme tehneet mitään täällä työmaalla. Tämä on erityisyys, jota haluamme viedä eteenpäin, jotta asianosaiset tietävät minkä takia me olemme paikalla ja mitä me teemme.

Maanrakennus Ahti Virtanen Oy, Ari Virtanen

Maanrakennus Ahti Virtanen Oy, Ari Virtanen

Yhteistyön voimaa yli vuosikymmenten

Maanrakennus Ahti Virtanen on tehnyt Kangasalan Veden kanssa yhteistyötä 70-luvulta lähtien useissa erilaisissa hankkeissa. Virtanen kokeekin Kangasalan kotikunnakseen ja miellyttäväksi toimintakentäksi.

Yhteistyö on aina sopinut meille ja se on ollut erittäin hyvää. Tunnemme alueen ihmiset aika hyvin, joten tiedämme kenen kanssa keskustella mistäkin asiasta.

Virtanen ei voisi enempää korostaa yhteistyön voimaa.

Nykypäivän rakentamisessa lähtökohta on yhteistyö. Minä yrittäjänä ja urakoitsijana toivoisin aina sen tilanteen, että vaikka me istutaan kokouksissa ja muissa eri puolilla pöytää, niin henkisesti me ollaan koko ajan samalla puolen pöytään. Meillä on yhteinen tavoite saada kuntaa eteenpäin ja rakennettua uusia laitteistoja ja muita. Se on meidän yhteinen tavoitteemme – yhteistyö on se voima, hän päättää.