Vehkajärven vedenottamo

Käyttöveden laatu kohenee Vehkajärvellä

Laadukkaan käyttöveden ja vesihuollon kehitystyö edistyy Kuhmalahdella. Kuusisentiellä seisova Vehkajärven vedenottamo on nyt saatu käyttövalmiiksi.

Kuhmalahden ja Vehkajärven vesihuollon kehittäminen siirtyi Kangasalan Vesi -liikelaitoksen vastuulle vuoden 2011 kuntaliitoksen myötä.
Kangasalan Vesi on työskennellyt useiden vuosien ajan Vehkajärven vesihuollon kehittämisen parissa. Tähän päivään asti alueen asukkaiden vesihuolto on toiminut kaivoveden varassa.

Kangasalan Veden kunnossapitoinsinööri Altti Raivio esittelee käyttöönottokuntoon valmistunutta Vehkäjärven vedenottamoa

Kangasalan Veden kunnossapitoinsinööri Altti Raivio esittelee käyttöönottokuntoon valmistunutta Vehkäjärven vedenottamoa.

– Halusimme turvata veden riittävyyden ja laadun rakentamalla Vehkajärvelle oman vesilaitoksen. Tutkimme muitakin vaihtoehtoja vesihuollon järjestämiseksi, mutta päädyimme koekairauksien jälkeen yhteistyössä Ely-keskuksen kanssa oman vesilaitoksen kannalle, kertoo tutkimustyössä mukana ollut kunnossapitoinsinööri Altti Raivio Kangasalan Vedeltä.

Uusi vedenottamo parantaa asukkaiden vesiturvallisuutta. Nykyaikainen vesihuolto vaatii veden desinfiointia ja ympärivuorokautista valvontaa. Modernin vesilaitoksen tuomat edut tulevat myös asukkaiden käyttöön.

– Kangasalan Vesi vastaa jatkossa veden laadusta ja vedenottamon toiminnasta. Vesilaitos on jatkuvassa valvonnassa ja asukkaat saavat myös mahdollisista vedenjakelun häiriöistä ilmoituksen kauttamme kännykkään tai lankapuhelimeen, Raivio jatkaa.

Pitkittyneiden veden käyttökatkosten aikana vesilaitos myös huolehtii asukkaiden vedensaannista järjestämällä vedenhakupisteitä tarvittaessa. Vedenottamo otetaan käyttöön, kun tarvittavat sopimusasiat kaupungin sisällä on käsitelty. Suuria muutoksia arkeen ei ole luvassa.

– Käyttäjien vesihanassa tämä näkyy niin, että hanasta tuleva vesi täyttää talousvedelle asetetut laatuvaatimukset, Raivio sanoo.