Tekstiviestijärjestelmä

Vedenjakelun häiriöistä saa jatkossa tiedon suoraan puhelimeen

Kangasalan Vesi tiedottaa jatkossa vedenjakelun keskeytyksistä myös tekstiviesteillä. Puhelimeen tullut viesti nopeuttaa tiedonsaantia asukkaille sekä auttaa varautumaan jo ennalta tiedossa olevien katkosten varalta.

Tekstiviestipalvelu vedenjakelun häiriötilanteissa otetaan käyttöön lähiaikoina. Tekstiviesti-ilmoitus lähetetään esimerkiksi silloin, jos vedentulo katkeaa väliaikaisesti putkirikon takia. Korjaustyötä vesijohtoverkkoon suunniteltaessa vesilaitos lähettää jo hyvissä ajoin tiedon katkon pituudesta sekä arvion kellonajasta, milloin vesikatko alkaa. Yöaikaan viestejä ei lähetetä.

–Aikaisemmin olemme kiertäneet jakamassa lappuja esimerkiksi kerrostalojen alaoviin tai omakotitaloalueilla postiluukkuihin. Tekstiviestijärjestelmän etu on se, että yhä useampi huomaa ilmoituksen kännykän ruudulta ja osaa varautua vesikatkokseen paremmin, Kangasalan Veden kunnossapitoinsinööri Altti Raivio kertoo.

Tekstiviesti-ilmoitus voidaan kohdentaa vain yhdelle kiinteistölle tai vedenjakelun keskeytystä koskeva alue voidaan rajata kartasta. Näin voidaan valita tarkasti, kenelle ilmoitus lähetetään. Tiedottaminen useita reittejä pitkin on Kangasalan Vedelle edelleen tärkeää.

–Tekstiviesti-ilmoitus on hyvä lisä muiden tiedotuskanaviemme lisäksi. Tarvitsemme vettä arjessamme koko ajan ja vesikatkon sattuessa kaipaamme nopeasti tietoa siitä, milloin vesi taas juoksee hanasta tai missä korvaava vedenjakelu järjestetään. Tekstiviestijärjestelmällä saamme levitettyä tiedon nopeasti sitä tarvitseville, Raivio sanoo.

Häiriöviestin jakelun voi räätälöidä itselle sopivaksi

Vedenjakelun keskeytyessä tekstiviestitiedote lähetetään kaikkiin häiriöalueelle rekisteröityihin puhelinnumeroihin. Tekstiviestejä ei lähetetä salaisiin numeroihin, eikä esimerkiksi työpaikan osoitteeseen merkittyihin työnumeroihin. Oman numeron voi käydä lisäämässä palveluun myös itse.

–Tekstiviestipalvelun voi tilata samaan osoitteeseen useisiin eri puhelinnumeroihin, vaikka kaikille perheenjäsenille. Samoin yhdelle puhelinnumerolle voi lisätä useita osoitteita, kuten samalla vedenottoalueella olevan vapaa-ajan asunnon. Myös omaisen lähiosoitteen voi lisätä omalle puhelinnumerolle, jolloin esimerkiksi iäkkään vanhemman vedenjakelusta voi varmistua, Raivio esittelee palvelua.

Tiesitkö?

Lankapuhelinliittymiin saa tekstiviestin sijaan sanellun viestin häiriön syystä ja kestosta.

Tekstiviestipalvelu vedenjakelun häiriötilanteissa otetaan käyttöön lähiaikoina. Tekstiviesti-ilmoitus lähetetään esimerkiksi silloin, jos vedentulo katkeaa väliaikaisesti putkirikon takia.

Tekstiviestipalvelu vedenjakelun häiriötilanteissa otetaan käyttöön lähiaikoina. Tekstiviesti-ilmoitus lähetetään esimerkiksi silloin, jos vedentulo katkeaa väliaikaisesti putkirikon takia.

Tietolaatikko

www.ums-asiakasportaali.fi

  • Palvelussa voit lisätä salaisen tai työpaikalle rekisteröidyn puhelinnumerosi järjestelmään, poistaa numerosi tai lisätä osoitteita, joista haluat saada häiriötiedotteita.
  • Palvelu on maksuton.
  • Numeroasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen kuin Kangasalan Veden tiedottamiseen liittyvään viestintään.
  • Oman asuinalueen häiriöilmoituksia voit seurata myös vesilaitoksen omilta verkkosivuilta www.kangasalanvesi.fi.