Pääkirjoitus

Sähköiset palvelut asiakkaiden käyttöön

Vesilaitoksella olemme tänä vuonna keskittyneet entistä enemmän sähköisten palveluiden kehittämiseen asiakkaidemme hyväksi. Näkyvin uudistus, joka vedenkäyttäjille näkyy, on uusi tekstiviesti-ilmoitus vedenjakelun häiriöistä.

Me ymmärrämme, että tieto vesikatkon syystä tai sen kestosta on tärkeä, kun omasta taloudesta on vesi poikki. Kännykkään tai lankapuhelimeen saapuva ilmoitus tavoittaa aiempaa useammat kotitaloudet entistä nopeammin, kun vesi on poikki.

Vesilaitoksella olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että Kangasalan laadukas vesi juoksisi hanoista tavalliseen tapaan jatkossakin. Seuraavan viiden vuoden aikana tehostamme vesi- ja viemäriverkoston uudistustöitä niillä alueilla, missä verkoston käyttöikä tai kunto on kehnoin. Vesi- ja viemäriverkostomme on yhteistä omaisuuttamme. Saneeraustyömaa katukuvassa ei ole vain häiriö arjessamme, vaan myös ylpeyden aihe – meillä Kangasalalla huolehditaan, että juomavesi on puhdasta ja jätevedet ohjautuvat oikeaan paikkaan luontoa saastuttamatta. Verkoston saneerauksen yhteydessä teemme jatkuvasti töitä myös siirtäessämme verkoston sijaintitietoja digitaalisiin ympäristöihin. Tulevien sukupolvien tekemät verkoston saneeraustyöt käyvät aiempaa nopeammin, kun maan alla olevan verkoston sijainti on tarkasti tiedossa.

Palveluiden sähköistyminen näkyy muutenkin kaikessa vesilaitoksen toiminnassa. Vesilaitoksen sisäiseen käyttöön olemme valmistelleet toiminnanohjausjärjestelmän hankintaa. Tavoitteena on pystyä toteuttamaan vedentuotantolaitoksien, jätevesipumppaamoiden ja muiden laitoksien ylläpitotöiden suunnitelmallista toimintaa entistä tehokkaammin ja siten parantaa vesihuollon toimintavarmuutta.

Kaikkien töiden tavoitteena on varmistaa hyvä vesihuolto asiakkaillemme. Meille on itsestään selvää, että olemme töissä asiakkaitamme varten ja haluamme tehdä töitä hyvällä palveluasenteella. Positiivisen palveluasenteen ja hyvien toimintatapojen varmistaminen ja kehittäminen on se, missä haluamme ensi vuonna onnistua. Tätä työtä jatkamme myös tulevaisuudessa.

 

Mukavia lukuhetkiä Solinan parissa!

 

Antti Kytövaara
toimitusjohtaja
Kangasalan Vesi -liikelaitos